Kursus-Kursus Lain

FIM menawarkan program Sijil Kehadiran dalam kemahiran memasak masakan Melayu, masakan Barat, Pastri & Bakeri serta penyeliaan perkhidmatan makanan. Berteraskan “Serve up the Right Recipe”, kaedah metodologi pengajaran dan pembelajaran yang digunakan memberi penekanan kepada konsep “hands-on” dan kursus dibimbing sepenuhnya oleh tenaga pengajar yang berpengalaman di dalam industri hospitaliti.

  • Kursus berteraskan kemahiran dan berfokus kepada kemahiran kendiri.
  • Peserta dapat meningkatkan pengetahuan dan kemahiran dalam bidang yang diceburi.
  • Peserta turut diberikan Kursus Pengendali Makanan secara percuma.

Sijil Kehadiran Penyeliaan Perkhidmatan Makanan

– Program yang membawa ke arah pengurusan kerjaya di restoran dan industri makanan. Memberi pendedahan mengenai asas-asas perkhidmatan makanan, pengurusan ruang makan, operasi asas restoran dan kemahiran asas kulinari.

Kursus
INTRODUCTION TO FOOD HYGIENE & SANITATION
INTRODUCTION TO FOODSERVICE MANAGEMENT
FOOD & BEVERAGE COST CONTROL
CUSTOMER SERVICE
FOOD & BEVERAGE SERVICE
Tempoh

4 Bulan

Sijil Kehadiran Masakan Barat

– Menyediakan peluang kerjaya di kebanyakan hotel, restoran, katering dan industri makanan. Memberi pengetahuan dan kemahiran mendalam tentang masakan Barat.

Kursus
FUNDAMENTALS OF FOOD
INTRODUCTION TO FOOD HYGIENE & SANITATION
BASIC WESTERN COOKERY
GARDE MANGER
FUNDAMENTALS OF BAKING
Tempoh

4 Bulan

Sijil Kehadiran Masakan Melayu

– Menyediakan peluang kerjaya di kebanyakan hotel, restoran, katering dan industri makanan. Memberi pengetahuan dan kemahiran mendalam tentang masakan Melayu.

Kursus
INTRODUCTION TO FOOD HYGIENE & SANITATION
BASIC WESTERN COOKERY
MALAY CUISINE
ASIAN ‘KUIH-MUIH’
Tempoh

4 Bulan

Sijil Kehadiran Pastri & Bakeri

– Menyediakan peluang kerjaya di kebanyakan hotel, restoran, katering dan industri makanan. Memberi pengetahuan dan kemahiran mendalam tentang pastri dan bakeri.

Kursus
INTRODUCTION TO FOOD HYGIENE & SANITATION
FUNDAMENTALS OF BAKING
BREADS & ROLLS
ASIAN ‘KUIH-MUIH’
Tempoh

4 Bulan

You cannot copy content of this page