Kursus-Kursus Lain
FIM menawarkan program Sijil Kehadiran dalam kemahiran memasak masakan Melayu, masakan Barat, Pastri & Bakeri serta penyeliaan perkhidmatan makanan. Berteraskan “Serve up the Right Recipe”, kaedah metodologi pengajaran dan pembelajaran yang digunakan memberi penekanan kepada konsep “hands-on” dan kursus dibimbing sepenuhnya oleh tenaga pengajar yang berpengalaman di dalam industri hospitaliti.
- Kursus berteraskan kemahiran dan berfokus kepada kemahiran kendiri.
- Peserta dapat meningkatkan pengetahuan dan kemahiran dalam bidang yang diceburi.
- Peserta turut diberikan Kursus Pengendali Makanan secara percuma.
Sijil Kehadiran Penyeliaan Perkhidmatan Makanan
– Program yang membawa ke arah pengurusan kerjaya di restoran dan industri makanan. Memberi pendedahan mengenai asas-asas perkhidmatan makanan, pengurusan ruang makan, operasi asas restoran dan kemahiran asas kulinari.
Kursus
KURSUS PENGENDALIAN MAKANAN
PENGENALAN KEPADA INDUSTRI HOSPITALITI
ASAS PENGURUSAN MAKANAN DAN MINUMAN
ASAS PERKHIDMATAN RESTORAN 1
PERKHIDMATAN RESTORAN 2
Tempoh
4 Bulan
Sijil Kehadiran Masakan Barat
– Menyediakan peluang kerjaya di kebanyakan hotel, restoran, katering dan industri makanan. Memberi pengetahuan dan kemahiran mendalam tentang masakan Barat.
Kursus
ASAS MASAKAN BARAT 1
ASAS PASTRI
ASAS MASAKAN BARAT 2
Tempoh
4 Bulan
Sijil Kehadiran Masakan Melayu
– Menyediakan peluang kerjaya di kebanyakan hotel, restoran, katering dan industri makanan. Memberi pengetahuan dan kemahiran mendalam tentang masakan Melayu.
Kursus
ASAS MASAKAN BARAT 1
ASAS MAKANAN MALAYSIA DAN ASIA
ASAS KUIH MUIH ASIA
Tempoh
4 Bulan
Sijil Kehadiran Pastri & Bakeri
– Menyediakan peluang kerjaya di kebanyakan hotel, restoran, katering dan industri makanan. Memberi pengetahuan dan kemahiran mendalam tentang pastri dan bakeri.
Kursus
ASAS PASTRI
ASAS BAKERI
ASAS KUIH MUIH ASIA
Tempoh
4 Bulan