Kursus-Kursus Lain

FIM menawarkan program Sijil Kehadiran dalam kemahiran memasak masakan Melayu, masakan Barat, Pastri & Bakeri serta penyeliaan perkhidmatan makanan. Berteraskan “Serve up the Right Recipe”, kaedah metodologi pengajaran dan pembelajaran yang digunakan memberi penekanan kepada konsep “hands-on” dan kursus dibimbing sepenuhnya oleh tenaga pengajar yang berpengalaman di dalam industri hospitaliti.

  • Kursus berteraskan kemahiran dan berfokus kepada kemahiran kendiri.
  • Peserta dapat meningkatkan pengetahuan dan kemahiran dalam bidang yang diceburi.
  • Peserta turut diberikan Kursus Pengendali Makanan secara percuma.

Sijil Kehadiran Penyeliaan Perkhidmatan Makanan

– Program yang membawa ke arah pengurusan kerjaya di restoran dan industri makanan. Memberi pendedahan mengenai asas-asas perkhidmatan makanan, pengurusan ruang makan, operasi asas restoran dan kemahiran asas kulinari.

Kursus

KURSUS PENGENDALIAN MAKANAN
PENGENALAN KEPADA INDUSTRI HOSPITALITI
ASAS PENGURUSAN MAKANAN DAN MINUMAN
ASAS PERKHIDMATAN RESTORAN 1
PERKHIDMATAN RESTORAN 2

Tempoh

4 Bulan

Sijil Kehadiran Masakan Barat

– Menyediakan peluang kerjaya di kebanyakan hotel, restoran, katering dan industri makanan. Memberi pengetahuan dan kemahiran mendalam tentang masakan Barat.

Kursus
KURSUS PENGENDALIAN MAKANAN
ASAS MASAKAN BARAT 1
ASAS PASTRI
ASAS MASAKAN BARAT 2
Tempoh

4 Bulan

Sijil Kehadiran Masakan Melayu

– Menyediakan peluang kerjaya di kebanyakan hotel, restoran, katering dan industri makanan. Memberi pengetahuan dan kemahiran mendalam tentang masakan Melayu.

Kursus
KURSUS PENGENDALIAN MAKANAN
ASAS MASAKAN BARAT 1
ASAS MAKANAN MALAYSIA DAN ASIA
ASAS KUIH MUIH ASIA
Tempoh

4 Bulan

Sijil Kehadiran Pastri & Bakeri

– Menyediakan peluang kerjaya di kebanyakan hotel, restoran, katering dan industri makanan. Memberi pengetahuan dan kemahiran mendalam tentang pastri dan bakeri.

Kursus
KURSUS PENGENDALIAN MAKANAN
ASAS PASTRI
ASAS BAKERI
ASAS KUIH MUIH ASIA
Tempoh

4 Bulan

You cannot copy content of this page